Gasztronómiai, kulturális és szórakoztató élmény 3 napban 2015. Június 26-28.

Gasztronómiai, kulturális és szórakoztató élmény 3 napban 2015. Június 26-28.

Újból vígad Kiskunlacháza

Gasztronómiai, kulturális és szórakoztató élmény 3 napban Kiskunlacháza kulturális központjában. Magyar termékek, kézműves portékák, lacipecsenye, helyi tehetségek és hazai sztárok. Június 26-28. között ezzel vár mindenkit, 0-99 éves korig a XI. László Napi Vigasságok és Lacipecsenye fesztivál.

Idén már 11. alkalommal rendezik meg Kiskunlacházán, a művelődési központ előtti téren a László Napi Vigasságokat. A fesztivál nem csak zenés és táncos produkciókról szól, a gasztronómiai vonal is jelentős szerepet tölt be, köszönhetően a húsimádók kedvenceként is számon tartott lacipecsenyének.

A fesztivál péntek délután egy bemelegítő nappal indul. A megnyitó után 18.30-tól az Alma együttes a gyerekeknek zenél, az ő koncertjüket 20.00-tól a United és Veres Mónika (Nika) közös fellépése követi majd. A fiatalabb korosztály számára pedig már ettől a naptól látogatható lesz a „Laci bá Fröccsterasz”, ahol különböző csapatjátékokkal is várják őket.

Szombaton a hazai sztárfellépők mellett nagy hangsúly esik a helyi tehetségekre is, de különböző versenyekben is kipróbálhatják magukat a fesztiválra kilátogatók. Hogy délre a finom falatok is elkészüljenek, már reggel 7 órakor elkezdődik a „Fakanál-párbaj”, a hagyományos főzőverseny. Mindeközben 10 órától a László-napi legényERŐpróba keretein belül mérhetik össze erejüket, délután 2-től pedig 5. alkalommal is felbőgnek a motorok a Trabant és Wartburg találkozón. Jó ebédhez szól a nóta – 13.00-tól a magyar cigányzene Aretha Franklinje (ahogy a CNN elnevezte őt), Bangó Margit lép a színpadra. Pár óra múlva Farkasházi Rékáé és a Tintanyúlé lesz a főszerep, később pedig a hazai tehetségkutatók döntősei adnak fergeteges koncerteket.